Betaling & Verzending

 

BETALING

Veilig shoppen

In een onafhankelijk onderzoek van Test-Aankoop in september 2015 naar de beveiliging van klantgegevens op webshops, is InstaCosmetic bij de top 10 van meest veilige online apotheken bevonden.

 

Onze betaalmethodes

Bancontact / Mister Cash

Je betaalt veilig in je vertrouwde internetbetaalomgeving. De betaling gebeurt onmiddellijk. Betalen kan met elke bankkaart met het logo van Bancontact / Mister Cash.

Visa / Mastercard

Je betaalgevens worden versleuteld via de SSL-methode. We zorgen met je creditcardorganisatie voor een correcte afhandeling.

De betaling wordt pas afgeschreven wanneer een artikel is geleverd. Als je bestelling bestaat uit meerdere artikelen die op verschillende datums verzonden worden, dan wordt je creditcard belast per levering.

Mogelijk vraagt je creditcardorganisatie je de 3D-Secure verificatiecode in te voeren. Dit is een extra beveiliging voor online betalingen met creditcards.

Maestro

Je betaalt veilig in je vertrouwde internetbetaalomgeving. De betaling gebeurt onmiddellijk. Betalen kan met elke bankkaart met het Maestro-logo.

iDeal

Voor iedereen met een Nederlandse bankkaart en kaartlezer.

Je rekent je aankoop meteen af en betaalt veilig in je vertrouwde internetbetaalomgeving.

PayPal

Met PayPal kan je veilige aankopen doen zonder je creditcardnummer of financiële informatie door te geven. Je hoeft niet langer je creditcardgegevens te onthouden of naar je cardreader te zoeken. Het enige wat je nodig hebt is je e-mailadres en PayPal-wachtwoord. Op de website van Paypal vind je meer informatie.

 

Je betaling mislukt?

Is je betaling mislukt? Check dan eerst even of het geld is afgeschreven of niet. Is dit niet het geval? Dan kun je direct opnieuw een bestelling plaatsen.

Is het geld wel van je bankrekening afgeschreven maar heb je na een uur nog geen bevestiging per e-mail ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice en zoek je transactienummer op. Deze staat altijd bij de afschrijving vermeld. Onze klantenservice helpt je graag verder.

 

Hoe korting bekomen?

Door een persoonlijke account aan te maken, kan je je inschrijven op onze nieuwsbrief waarmee we regelmatig tal van kortingen en tijdelijke promoties aankondigen. Wil je blijvend genieten van supervoordelige kortingen op InstaCosmetic.com? Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang alle updates en kortingen rechtstreeks in je inbox.

 

Hoe kortingscodes toepassen?

Uw kortingscode (bijv: DS545EE) vult u in op de winkelwagenpagina rechts bij kortingscodes. U voert de code in en bevestigt met de knop ‘Kortingscode gebruiken’.

Op de afrekenpagina controleert u rechts of uw korting effectief is toegepast op het totaalbedrag.

Zo niet, kan u alsnog de korting toepassen door uw code in te vullen bij ‘couponcode’ onderaan de afrekening. Bevestigt u nog even met de knop ‘coupon gebruiken’.

 

Terugbetaald worden?

Bij retour

We betalen je terug zodra we je retourzending goed ontvangen en verwerkt hebben. We sturen dan een mail ter bevestiging.

 

Bij annulatie

We betalen je terug zodra we je annulering verwerkt hebben. We sturen dan een mail ter bevestiging.

 

 

 

VERZENDING

 

Bezorgopties: al een deel in de FAQ!

Voor België:

BPOST thuislevering

BPOST afhaalpunt

BPOST pakjesautomaat

 

Voor Nederland:

Post NL thuisbezorging

 

Verzendkosten

België thuisgeleverd (onder de 40€): 4.80 euro 

België thuisgeleverd (boven de 40€) : Gratis 

 

Nederland (onder de 10€) 7.95 euro

Nederland (tussen de 10€ e 20€) 5.95 euro

Nederland boven de 40€: Gratis 

 

 

Levertijden: zie levertermijnen FAQ!

Wij streven ernaar onze pakketjes de volgende dag tot bij uw voordeur te brengen.

Ma-vrij leveringen

Zaterdaglevering (Standaard voor Nederland)

 

Pakje niet ontvangen?

Dat is vervelend, maar geen zorgen. Check eerst de onderstaande punten:

Check de Track & Trace code van het pakje: in de verzendbevestiging vind je de Track & Trace code. Controleer via deze link of het tijdstip van de levering mogelijk is verschoven.

Check het leveradres: klopt het leveradres dat je hebt ingevuld?

Check je brievenbus: Heb je een niet thuis-bericht ontvangen? Mogelijk is je pakje bij de buren geleverd, heeft de bezorger een nieuw bezorgmoment ingepland of dien je je pakje af te halen op een afhaalpunt dichtbij.

Mocht je dan alsnog geen pakje ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice.

 

 

Status van je bestelling

Volg je bestelling van webwinkel tot voordeur

Je kan nu ook je pakje live meevolgen via Facebook Messenger of via de track & trace link in je bevestigingse-mail.

 

Je adres wijzigen

Ben je verhuisd of heb je iets besteld wat naar een onjuist adres wordt gestuurd? Geef het aan ons door. Bij een verhuizing pas je makkelijk je adres aan in je persoonlijke InstaCosmetic account.

Heb je al een bestelling gedaan? Geef het door aan onze klantenservice. Dan kijken wij of we het adres van de zending nog aan kunnen passen.