BLOG

Een stralende bruine kleur, we hebben het allemaal wel graag! Toch is lang in de zon vertoeven niet zo gezond voor onze huid. Gelukkig heeft de cosmetische industrie hier iets op bedacht. Tientallen jaren geleden brachten ze de zelfbruiners op de markt. Toch zijn er verschillende soorten beschikbaar. We lijstte ze even voor je op.

Zelfbruiners blogpost soorten zelfbruiners - InstaCosmetic

Zelfbruiners die direct kleur geven - instant tan

Deze zijn meestal ook meteen bruin van kleur bij het aanbrengen. De crème is een combinatie van de kleur die meteen zichtbaar is en een onderliggende kleur; Deze onderliggende kleur wordt ontwikkeld in de komende uren na het aanbrengen. Let wel op, de kleur die je meteen te zien krijgt bij het uitsmeren is niet de uiteindelijke kleur. Het is slechts een indicatie. Wanneer de onderliggende kleur is ontwikkeld, kan je de eerst zichtbare kleur afwassen. De onderliggende kleur blijft dan gewoon in stand omdat deze in je huid is ingetrokken. Was de eerst zichtbare kleur er nooit te vroeg af. Dit kan nefast zijn voor de uiteindelijke kleur die de zelfbruiner in combinatie met je lichaam zal hebben! Dit omdat de onderliggende kleur dan niet voldoende is ingetrokken.


Zelfbruiners die na een aantal dagen aan te brengen kleur geven - geleidelijke zelfbruiners (Gradient tan)
Bij deze zelfbruiners moet je best wat geduld uitoefenen. Je moet namelijk een aantal dagen wachten voor je resultaat ziet op voorwaarde dat je dagelijks de zelfbruiner blijft aanbrengen. Meestal zie je al na een dag of 4,5 resultaat. Het principe bij deze zelfbruiners is dat je de kleur laag per laag aanbrengt. Toch zijn er ook geleidelijke zelfbruiners waarbij je al na 4 uur resultaat ziet en kan rondlopen met een mooi kleurtje. Omdat dit soort zelfbruiners, ook wel de geleidelijke zelfbruiners, niet meteen kleur geven, is het wat moeilijker om de zelfbruiner egaal aan te brengen.


Zelfbruiners die direct kleur geven én afwasbaar zijn - afwasbare zelfbruiners (wash-off tan)

Zelfbruiners die meteen kleur geven en afwasbaar is met water en zeep. Deze zelfbruiner is vooral ideaal als je naar een feest moet en toch nog graag een mooi kleurtje draagt. Let op, aangezien deze makkelijk afwasbaar zijn, zijn ze dus ook gevoelig aan regen en water. Gebruik deze dus niet wanneer je gaat zwemmen, sporten of wanneer het weer niet helemaal meezit en er een grote regenbui hangt te wachten.

Liquid error (snippets/limespot-recently-viewed line 1): Could not find asset snippets/ly-global.liquid