BLOG

Vichy is gepassioneerd om een natuurlijke gezonde huid te creëren. Vichy is al meer dan tachtig jaar gewijd aan het creëren van effectieve producten die geschikt zijn voor zelfs de meest gevoelige huid. Vichy’s baanbrekende formules bevatten een mengsel van natuurlijke ingrediënten en zijn parabenenvrij en hypoallergeen. Maar wat zijn parabenen precies en waarom verlaten Vichy ze uit hun formules?

 

Wat betekend "Parabenen vrij"?

Parabenen zijn een soort conserveermiddelen gebruikt in persoonlijke verzorgingsproducten om de groei van bacteriën, schimmels en microben te voorkomen. Parabenen zijn te vinden in duizenden schoonheidsproducten, van shampoo tot moisturizer, dus waarom heeft Vichy ze geboycot?

Parabenen zijn op dit moment een controversieel onderwerp onder wetenschappers, productveiligheidsregulators en cosmetische fabrikanten. Parabenen zijn gekoppeld aan een verhoogd risico op borstkanker, lage sperma en een verhoogd risico op mannelijke borstkanker en testiculair kanker.

Dit komt doordat parabenen het hormoon 'oestrogeen' kunnen nabootsen wanneer ze in de huid worden geabsorbeerd, die de functie van het endocriene systeem van het lichaam mogelijk kunnen verstoren.

Een recente studie in Denemarken heeft aangetoond dat parabenen in de urine van gezonde mannelijke vrijwilligers slechts enkele uren na het gebruik van lichaamsverzorgingsproducten die parabenen bevatten, kunnen worden gedetecteerd. Dit laat zien hoe gemakkelijk deze chemicaliën in het lichaam geabsorbeerd zijn en mogelijk schadelijke effecten veroorzaken.

Daarom bevatten Vichy producten geen parabenen in hun deskundige formuleringen. Ze zijn toegewijd aan het creëren van zeer effectieve producten met hun baanbrekende formules met behulp van natuurlijk geïnspireerde, actieve ingrediënten.

 

Hoe weet je of er in een product parabenen verwerkt zijn?

Parabenen zijn sneaky kleine ingrediënten die kunnen toegevoegd worden aan uw schoonheidsproducten onder een verscheidenheid aan verschillende namen, waaronder:

 • methylparaben
 • ethylparaben
 • propylparaben
 • butylparaben
 • Isobutylparaben

 

Dus als deze producten geen parabenen bevatten, betekent dit niet dat ze vol bacteriën zijn?

Er zijn veel alternatieven voor parabenen in persoonlijke verzorgingsproducten. Dit betekent dat het mogelijk is om de groei van bacteriën binnen deze producten te stoppen zonder gebruik te maken van parabenen en hun oestrogene kwaliteiten.

Sommige natuurlijke conserveringsmiddelen die Vichy gebruikt in plaats van parabenen, omvatten:

 • Natriumbenzoaat
 • Natriumdehydroacetaat
 • Sodium sulfaat
 • Vitamine E
 • O-Cymen-5-OL
 • Phenoxyethanol

 

 

Het Vichy Aqualia Thermische Licht is een dagelijks lichtgewicht vocht inbrengende stof die is geformuleerd voor gevoelige, ontwaterde huid. Om hun deskundige formule te behouden heeft Vichy 'Phenoxyethanol' gebruikt, een alcoholderivaat dat ook hypoallergeen en niet-comedogeen is.

 

 

 
Waarom zijn conserveermiddelen noodzakelijk in de eerste plaats?

U kunt zich afvragen waarom Vichy conserveermiddelen in elk van hun huidverzorgingsproducten helemaal niet toevoegt. Het komt omdat conserveringsmiddelen een essentieel onderdeel zijn van elk huidverzorgingsproduct, vooral die welke in vochtige, warme omgevingen worden gehouden. zoals badkamers.

Uw huid komt elke dag in contact met duizenden bacteriën, dus het zou niet te schadelijk zijn als u een beetje bacteriën op uw moisturizer groeit, toch? Fout.

Als u enige vorm van irritatie of letsel op uw huid had, zou u een vieze huidinfectie of zelfs bloedvergiftiging kunnen veroorzaken als u een product gebruikt dat geen conserveermiddelen bevat.

Dus beleg in uw huid en uw gezondheid met de uitgebreide verzameling natuurlijke, parabenen vrije producten van Vichy.

Liquid error (snippets/limespot-recently-viewed line 1): Could not find asset snippets/ly-global.liquid