BLOG

Kurkuma, een stof met zoveel voordelen waar eigenlijk bijna niemand het fijne van weet! in deze post lees je meer over de positieve effecten van kurkuma en waar je het eigenlijk in terug vindt.

Kurkuma - Curcudy, kurkuma meer dan een geel kruid, Instacosmetic.com

Eigenlijk zouden we kurkuma ook onder de term ‘superfoods’ moeten plaatsen. Want net als gojibessen, chiazaden en chai-extracten heeft ook kurkuma een reeks aan positieve gevolgen achter zijn naam staan.


Kurkuma?

Kurkuma, ook bekend als geelwortel, is afkomstig van de Kurkuma Longa plant en vindt zijn oorsprong in India waar het vooral gebruikt wordt om indiase curry’s smaak en kleur te geven. Toch is kurkuma veel meer dan dat. Het poeder, dat gemaakt wordt van de kurkumawortel, heeft veel heilzame kenmerken. Zo wordt kurkuma veel gebruikt bij spier- en gewrichtspijn, is het een krachtige, natuurlijke, ontstekingsremmer en draagt het bij, bij de versterking van het immuunsysteem. Ook zou kurkuma een positieve invloed hebben bij kanker.

Kurkuma vind je vaak terug in voeding. Toch is de hoeveelheid kurkuma dat gebruikt wordt om gerechten kleur en smaak te geven, te weinig om door ons lichaam opgenomen te kunnen worden. We genieten dus niet van al dat goeds dat kurkuma te bieden heeft wanneer we het enkel in de keuken gebruiken.

Gebruik van voedingssupplementen op basis van kurkuma kunnen hierbij helpen.

Hier zijn de hoeveelheden veel geconcentreerder en wordt het kruid beter in onze bloedbaan opgenomen. Ook zijn de voedingssupplementen vaak voorzien van nieuwe technologieën en zijn ze aangevuld met extra vitamine C en D.


Voedingssupplementen op basis van kurkuma

Onderstaande producten op basis van kurkuma werken ontstekingsremmend en worden vooral gebruikt door mensen met spier en gewrichtspijnen.

CurcuDyn van Metagenics, een voedingssupplement op basis van een bio-geoptimaliseerd kurkuma extract. Simpelweg wil dit zeggen dat de heilzame stof in een wateroplosbaar omhulsel zit waardoor het lichaam de stof beter en sneller kan opnemen. Bestel CurcuDyn 180 capsules hier of lees de beoordelingen over CurcuDyn.

Flexofytol van Tilman, een voedingssupplement op basis van een bio-geoptimiseerd extract van de curcuma longa plant. Niet alleen werkt dit voedingssupplement ideaal bij gewrichtspijnen. Ook helpt het bij het gezond houden van de pezen. Bestel Flexofytol 180 capsules nu online.

Mobilityl van Trenker, een voedingssupplement op basis van kurkuma, heeft een verhoogde biologische beschikbaarheid van het extract. Hierdoor wordt de stof beter opgenomen en blijft het langer aanwezig in het lichaam. Mobilityl wordt voornamelijk gebruikt voor het behouden van soepele spieren en gewrichten.

Liquid error (snippets/limespot-recently-viewed line 1): Could not find asset snippets/ly-global.liquid