BLOG

Gewrichten en kraakbeen, wat hebben deze nu eigenlijk gemeen? Wel, eigenlijk niet veel, juist zorgen ze er beiden voor dat je soepel kan bewegen, mede dankzij de spieren natuurlijk. Toch zijn er veel meer zaken nodig om onze spieren en gewrichten optimaal te laten werken. In deze post kom je te weten hoe je weer soepele gewrichten en kraakbeen krijgt.

Knieën en gewrichten, kraakbeen - instacosmetic.com

Kraakbeen slijt, dat is nu eenmaal zo. Wanneer we ouder worden of fanatiek aan sport doen, treed er slijtage op. Voor we hier iets aan kunnen doen, moeten we eerst begrijpen wat kraakbeen nu eigenlijk is.

Kraakbeen is een soort van elastisch weefsel dat op verschillende plekken in ons lichaam aanwezig is. Toch is niet al het kraakbeen hetzelfde. Zo is het kraakbeen, bij je oor en je neus, niet van dezelfde soort als het kraakbeen bij je knieën en gewrichten. In deze post verdiepen we ons enkel op het kraakbeen bij de gewrichten. Het zorgt ervoor dat we makkelijk en soepel kunnen bewegen dankzij de collageen dat ook aanwezig is in het kraakbeen. Collageen? As in, collageen tegen rimpels? Nee, dit soort collageen is van een heel ander kaliber. Het collageen dat aanwezig is in het kraakbeen, noemen we natief collageen type 2 en is een soort van eiwit. Dit eiwit zorgt er voornamelijk voor dat we soepel kunnen bewegen.

Kraakbeen en gewrichten gezondhouden - instacosmetic.com - Osteoplus

En wat dan met onze gewrichten? Gewrichten zijn eigenlijk twee plaatsen waar botten bij elkaar komen. Dankzij een hele hoop spieren en pezen kunnen de 2 botten ten opzichte van elkaar bewegen. Naast de functie die ze hebben om ons te laten bewegen, moeten ze ook nog eens al ons gewicht dragen. Zeker wanneer we sporten kan dit een grote impact hebben. Wanneer alles goed gaat, verzachten het kraakbeen en het gewrichtsvocht de schokken van het sporten. Maar wanneer er zich slijtage op het kraakbeen bevindt, zal dit uiteindelijk resulteren in gewrichtspijnen. Hierbij kunnen dan voedingssupplementen die de gewrichten en het kraakbeen aansterken helpen. Maar ook ondersteunende sportbanden kunnen hulp bieden.

Als je kiest voor voedingssupplementen, wat nooit slecht is als je ze maar correct gebruikt, zijn er een aantal die voornamelijk staan voor soepelere spieren en gewrichten.

Osteoplus max van Axone Pharma, is een voedingssupplement op basis van glucosamine, chondroïtine en MSM. Het draagt bij tot het soepel houden van het kraakbeen en de gewrichten én biedt verlichting bij pijn in de knieën.


NC2 van Trenker, is een voedingssupplement op basis van natief collageen type 2 en draagt bij tot het behouden van de gewrichtsfuncties. Ook bij artrose kan je beroep doen op NC2.


Biocondil van Trenker, is een voedingssupplement op basis van glucosamine en chondroïtinesulfaat. Het helpt met het in topvorm houden van het kraakbeen en biedt hulp om uw dagelijkse activiteiten uit te voeren.


Osteoplus duo van Axone Pharma, is een voedingssupplement op basis van glucosamine Sulfaat, chondroïtine sulfaat en Vitamine C. Dankzij de toegevoegde vitamine C, draagt osteoplus duo bij tot de normale, gezonde werking van het kraakbeen.

Liquid error (snippets/limespot-recently-viewed line 1): Could not find asset snippets/ly-global.liquid