BLOG

Gezonde darmen zijn de basis voor een gezond lichaam. Je merkt het zelf ook wel dat, wanneer je last hebt van je darmen, of pijn in de buik, je gehele gemoedstoestand eraan moet geloven. Toch zijn er enkele zaken die je zelf kan doen zonder meteen naar de huisarts te hollen om jouw darmen gezond te houden.

Graan en vezels tegen constipatie - instacosmetic - gezonde darmen, probactiol

Wanneer je veel last hebt van constipatie of een opgeblazen gevoel, is het aangewezen om meer vezels te eten. Hierdoor zijn je darmen beter beschermd, gaat je spijsvertering vlotter en heb je sneller en langer een verzadigd gevoel. Niets dan voordelen dus! Vezels vind je in voedingswaren zoals brood, fruit, groenten, noten, volkoren pasta’s,.... Wanneer je lichaam niet voldoende voedingsstoffen uit je voeding haalt, kan je steeds beroep doen op enkele voedingssupplementen die de darmtransit positief beïnvloeden.

Naast het eten van vezels is de manier van eten ook heel belangrijk. Als je snel eet zonder voldoende op je voedsel te kauwen, zullen je darmen en je spijsverteringsstelsel het moeilijker hebben met het verteren van je eten. Neem dus steeds de tijd om te eten en geniet van de maaltijd die voor je staat.

Gezonde voeding voor gezonde darmen - probactiol, instacosmetic.com

Je darmen gezond houden, kan je ook doen door middel van probiotica. Probiotica zijn goede bacteriën die in onze darmen leven. Ze zorgen voor een goede darmflora en dragen bij aan een sterk immuunsysteem. Toch kan je de hoeveelheid probiotica in je lichaam zelf ook aanvullen. Dit door voedingssupplementen te nemen zoals Probactiol Plus. Deze zorgen ervoor dat je immuunsysteem een boost krijgt en dat je darmflora verbetert.

Instacosmetic, water drinken voor gezonde darmen - probactiol

Last but not least is, naast het eten van gezonde, evenwichtige voeding, het ook belangrijk dat je voldoende drinkt. Water weliswaar. Vermijd dranken zoals koffie en andere cafeïne houdende dranken. Water werkt zuiverend en is nog altijd de beste dorstlesser. Drink daarom dagelijks zo’n 2L water. Heb je moeilijkheden met het drinken van water? Dan kan een drinkbus helpen. Zet deze altijd binnen handbereik en je zult merken dat je automatisch meer zal drinken.

Liquid error (snippets/limespot-recently-viewed line 1): Could not find asset snippets/ly-global.liquid