BLOG

Smile - blogpost tandenpoetsen - Instacosmetic.com

Een gezond gebit met stralende tanden is een soort van uitgangsbord. We betrappen onszelf allemaal er wel eens op dat wanneer we een gesprek hebben met iemand met een onverzorgd gebit of stinkende adem we meteen een gevoel van afgunst over ons heen krijgen. In deze post lees je hoe je je gebit nu eigenlijk het beste kunt verzorgen.


Baby's en tandverzorging 

First things first. Tandverzorging is iets dat we allemaal van thuis uit zouden moeten hebben meegekregen. Wanneer een baby zijn of haar eerste tandje doorkomt, is tandverzorging cruciaal. Daarom bestaan er voor baby’s (vinger)tandenborstels en aangepaste tandpasta's. Als ouder is het dan ook jouw verantwoordelijkheid om net zoals bij jezelf de tandjes van je kleintje twee maal per dag te poetsen. Tot ze de leeftijd van 1 jaar hebben bereikt, hoef je ze maar 1 maal per dag te poetsen. Maak er hoedanook een routine van. Dit is niet enkel beter voor jezelf en je drukke schema, maar ook je kindje zal er baat bij hebben; Jong geleerd is oud gedaan! Wanneer ze ouder worden, kunnen ze al eens gaan tegenstribbelen. Daarbij kan een tandenborstel met een fijn figuurtje of hun idool helpen. Kies wel steeds voor een tandenborstel met zachte haren en een kleine borstelkop. Ook een elektrische tandenborstel kan kinderen bijstaan bij het poetsen van de tanden. Deze zijn ook op maat gemaakt en hebben een aangepaste borstelkop.


Maar hoe poets je nu zelf best je tanden?
Voor je je tanden kunt poetsen moet je natuurlijk eerst eigenaar zijn van een tandenborstel. Een tandenborstel is voor iedereen anders. Sommigen hebben baat bij een tandenborstel met zachte haren, anderen kiezen dan weer voor een tandenborstel met harde haren. Ook kun je kiezen voor een elektrische tandenborstel. Wanneer je de tandenborstel hebt gevonden die bij jou past, kies je een tandpasta die tegemoet komt aan jouw wensen. Wil je een tandpasta voor wittere tanden? Of toch liever eentje die bescherming biedt tegen gaatjes? Of misschien ben je allergisch aan menthol en kies je voor een mentholvrije tandpasta. In dat laatste geval kan de Elmex Mentholvrij helpen. Heb je tandvleesproblemen? Dan kan je beroep doen op de tandpasta’s van parodontax.


Let’s get busy
Tandenpoetsen doe je zo’n twee keer per dag en het liefst zelfs na elke maaltijd. Neem steeds de tijd om je tanden te poetsen. Wist je dat een goede poetsbeurt zo’n 3 minuten duurt? Poets in alle richtingen en gebruik draaiende bewegingen. Ook is enkel je tanden oppervlakkig poetsen niet voldoende. Poets ook de achterkant, je tandvlees rondom je tanden en je tong.

Na het poetsen van de tanden is het eveneens belangrijk om dagelijks je tanden te flossen. Kies daarom ook een flosdraad uit. Door te flossen haal je achtergebleven etensresten van tussen je tanden, die niet met het poetsen werden weggepoetst en verwijder je bacteriën. ook spoelen met mondwater is iets dat je zeker 2 keer per week moet doen. Ook dit verwijderd bacteriën die in de mond aanwezig zijn en zorgt voor een frissere adem. Wanneer je last hebt van een bepaald kwaaltje mag je er zeker van zijn dat ook hier een mondwater voor bestaat. Zo is er voor elk probleem een oplossing.


Investeer in je gebit, want het gaat een leven lang mee!

Smile - blogpost tandverzorging Elmex  - Instacosmetic

Liquid error (snippets/limespot-recently-viewed line 1): Could not find asset snippets/ly-global.liquid