BLOG

Het koude weer is weer in het land en dit betekend lekker bibberen, pompoenen voor de deur en warme chocolademelk. Helaas horen pijnlijke gewrichten ook bij dit herfstseizoen. 

person wearing distressed blue denim jeans inside room

Onze gewrichten voelen pijnlijker aan en er zijn zelfs mensen die beweren dat ze het weer kunnen voorspellen aan de hand van hun pijnlijke gewrichten. Fabeltje of feit, wie zal het zeggen? Maar hoe komt het nu eigenlijk dat onze gewrichten en spieren meer pijn doen vanaf dat het weer begint te veranderen? 

Er gebeurde al immens veel onderzoek naar de relatie van gewrichtspijn en de veranderingen in het weer. Helaas kwam er nooit echt een juiste oorzaak uit al deze onderzoeken uit. 
De oorzaak die, volgens de meeste mensen met gewrichtspijn, voor de hand ligt is dat het te maken zou hebben met de luchtdruk. Wanneer de seizoenen wijzigen en dus ook de temperatuur en het weer, zou de luchtdruk rondom ons mee wijzigen. Tijdens de herfst en de winter zou er dus minder luchtdruk zijn waardoor de spieren en gewrichten kunnen 'uitzetten'. Dit uitzetten is dan op zijn beurt verantwoordelijk voor de pijn. Toch is dit nog steeds een veronderstelling en is het dus niet wetenschappelijk bewezen. 

Wat doen tegen gewrichtspijn?
Ja kan beroep doen op voedingssupplementen die als basis Kurkuma hebben zoals CurcuDyn & Flexofytol. Zorg er daarnaast ook altijd voor dat je warm aangekleed bent. Dit ontspant je spieren en gewrichten wat voor minder pijn zorgt. 

dried maple leaves

Probeer in plaats van je te focussen op je pijnlijke spieren en gewrichten, te denken aan al het goede dat deze koude seizoenen met zich meebrengen zoals de feestdagen, heerlijk dineren en natuurlijk gezellig met je favoriete personen binnen zitten met een warm kopje thee of chocolade melk!

Liquid error (snippets/limespot-recently-viewed line 1): Could not find asset snippets/ly-global.liquid