BLOG

Iedereen wil het beste voor zijn of haar kindje. En net daarom zoeken we altijd naar de beste manieren om iets helemaal goed te doen voor onze kleine schat. Het begint allemaal al vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent. Je begint gezonder te eten, misschien wat meer te bewegen, je kijkt al voorzichtig uit naar schattige kleertjes en tutjes. Maar ook grote beslissingen gaan met deze leuke gebeurtenis gepaard. Geef ik borstvoeding of flessenvoeding? Kies ik voor een ronde tut of eerder voor een tut met een natuurlijke tepelvorm. Allemaal keuzes die je moet maken. 

Nog niet helemaal duidelijk of je gaat voor borst- of flessenvoeding? Hier vind je alvast hoe je borstvoeding het beste aanpakt. 

Zorg voor een vast stramien. Voor kleintjes is het heel belangrijk dat er structuur is in hun kleine leventje. Toch moet je er ook bij stil staan, dat als je kindje honger heeft, hij of zij dan ook echt honger heeft. Hou er dus zeker en vast rekening mee dat je kleintje vaak om eten zal vragen en je hem dan ook moet aanleggen. 

Wanneer je kindje huilt wegens darmklachten kan het aangewezen zijn om andere voeding te eten. Want wat jij eet, eet je baby ook. Test dus zo stap bij stap uit, welke voedingsmiddelen er krampjes bij je kleintje kunnen opbrengen. Misschien drink je veel melkproducten en kan je baby niet goed tegen melk. Bij darmkrampjes kan het drinken van venkelthee ook helpen. Probeer dus dagelijks 2 koopjes venkelthee te nuttigen. Dit is niet enkel goed voor jezelf, maar ook voor je baby. 

Bij pijnlijke borsten kan je steeds beroep doen op een warmte kompres of een warm kersenpittenkussen. Deze biedt verlichting en een warm gevoel. Wissel ook steeds af van borst. Bij kloven, gebruik je best een verlichtende crème van bijvoorbeeld Avène, Cicalfate of de Tepelcrèmes van Lansinoh. 

Uiteindelijk bepaal jij zelf welke voeding je aan je kleintje geeft. En welke je ook kiest. Er is niets mis met het geven van borstvoeding of flessenvoeding. You decide! 

Liquid error (snippets/limespot-recently-viewed line 1): Could not find asset snippets/ly-global.liquid